Türkiye'de bir ilk ve tek! Çözelti madenciliği ile kaliteli ve sağlıklı kaya tuzu!

Yemeklerde Tuz

Hiçbir malzeme Tuz’dan daha positif değildir. Ayrıca patates kızartmasını iyi’den müthiş’e götürmekten bahsetmiyoruz.

Tuz tat vermekten daha çok işe yarar. Daha çok pekiştirir. Acılığı alır ve tatlılığı artırır. Denge sağlar. Doğası gereği ekmeğin kabarmasına yardım eder ve ayrıca dondurma’da önemli rol oynar.

Bir biftek üzerinde caramel gibidir.ve mucizevi olarak, bütün bunları hiç bir kalori eklemeden yapar. Top Chef gibi programlarda, eğer jüri bir yemeği beğenmiyorsa, genellikle şöyle derler “biraz daha tuz olabilirdi”.

8 bin yıldır insan diyetinde gizli malzeme olmasına şaşırmamak lazim. Ayrıca hiç bir aşçının vazgeçemeyeceğidir. Günümüzde, yemek sektörü , müşterilerin seçeneklerinde renk, yapı , görünüş ve tat için tuz kullanmaktadır. Ve, bütün sonuçlar gösteriyor ki, herkezin bir seçeneği var ve tuzun tadını tercih ediyorlar.



Yemek tuzunun hayat ve sağlık için önemi

Büyüyen araştırma Grup’u gösteriyorki tuz insan için YARARLI

Yaşa: Vücudunuz tuza ihtiyaç duyar. Insan Vücudu kendi sodyum ve chloride ve kan, ter, ve vücut için gerekli olan tuz’u üretemez.
Uzun yaşa: Araştırmalar gösteriyorki genç ölen insanlar da uzun yaşayanlardan daha az sodyum kullanmıştır.
Akıllı yaşa: eğer hamile bayanlar ve çocuklar yeterince tuz yerlerse, zihinsel gelişimde geliştiğini gösteriyor. Ever iodized tuz yerlerse, kendilerini zeka geriliğinden korurlar.
Sağlıklı yaşa: sağlıklı sebzeler acıdır ama tuz ile tatlandırabilirler. Bu sebzeler annenizin sizi yemeniz için yaptığı: brokoli, karnıbahar, brüksel lahanası, karalahana ve lahanadır.
Naturel yaşa: Tuz hiç kalorisi olmayan bir naturel yemektir.

Ama az tuz içeren diyetler SİZE zarar verebilir.

Az tuz tehlike bölge: American Medikal Association’nın yaptığı araştırmaya göre Felç, kalp krizi ve ölümlerin sebebi az tuz tüketimi. Amerika devletinin tuz kullanımı kılavuzu insanları bu tehlikeli bölgeye koyuyor.

Şeker Hastalığı: Bir Harvard araştırmasına göre az tuz tüketimi insülin direncinin başlamasına neden oluyor. Bir başka araştırma gösteriyorki, şeker hastalığı olan insanlar az tuz tüketimi nedeni ile prematüre olarak ölebilirler.

Renin, kolestirol ve triglycerides: Amerikan Hypertension gazetesine araştırması gösteriyorki, az tuz tüketimi diyetinde olan insanlar da kolestirol, renin ve triglycerides daha yüksek seviyelerde .

Yaşlılarda Düşme ve zihinsel problemler: vücudunda az sodyum olan yaşlılar da zihinsel sorunlar çıktığı ve düşmeler ve kemik kırmaları başlar.

Tweetler